Svampdag


Idag har jag varit svampsökarhund. Här har jag hittat några riktiga godbitar och visar för husse och matte var dom ska plocka. Det ska bli riktigt mumsigt med smörfrästa champinjoner på falu rågrut!

Kommentarer:
Postat av: Coffee

Oj såna fina svampar! Är du säker på att det inte är Tomtebobarn? (Ät dom inte!)

2010-09-19 @ 05:50:48
Postat av: Trixi

Gomorron Coffee! Aj aj, du menar att det inte alls är champinjoner utan förklädda tomtar??? Hmm, då blir det lite knivigt... måste

fundera...

Hur som helst, ha en riktigt bra valsöndag! Ska du rösta? Jag ska inte göra det för jag har inte fått något röstkort.

2010-09-19 @ 07:45:03
Postat av: Coffee

Jag har varit med matte och husse och röstat, men jag fick bara vänta utanför, (först med husse och sen med matte) för matte sa att hundar inte får gå in i skolor, och det var i en skola. Det kan finnas allergiska barn där på vardagarna, och då blir de sämre om hundar eller andra djur får gå in, sa matte.

Jag tycker vi hundar också skulle få rösta på nånting. Vi kunde väl rösta utomhus då! Vi kunde rösta bort koppeltvång och rösta för gratis tuggben och sånt. Och att mattar och hussar skulle få kortare arbetsdagar!

2010-09-19 @ 15:33:33
Postat av: Dixie

Trixi, du är en skönhet. När ska du börja jobba som fotomodell?

Och ja, rösta bort koppeltvång och rösta fram kortare arbetsdagar för hussar och mattar!!

Postat av: Trixi

Håller med om att kortare arbetsdagar för hussar och mattar är viktigt, och gratis tuggben också. Men att dom stora bushundarna måste gå i koppel tycker jag är bra (för själv får jag gå lös ibland, hihi) för här i mina trakter finns det hundar som är ganska så ostyriga (och lite elaka också).

2010-09-19 @ 22:28:08
Postat av: Anneli + vavvorna

Vilken fin höstbild. Och vackra flugsvampar. De ser nästan konstgjorda ut.

2010-09-20 @ 10:27:00
URL: http://chitassar.blogg.se/
Postat av: Trixi

Hej Anneli + vavvorna! Det var en riktigt fin höstdag, solen sken och vi promenerade längs med älven. Och flugsvamparna stod så fint i grupp men den största var maskäten på den andra sidan så det blev ingen bild där alla småsvampar syntes.

2010-09-20 @ 10:52:50
Postat av: Gullan och Kråkan

Åh så fin du är bland tomtarna!

Vi är också duktiga på att hitta svamp. Fast vi säger inte till matte när vi hittar dom. Det är så tråkigt att vänta på att hon skall krypa omkring och plocka....så vi springer åt ett annat håll när vi stöter på till exempel kantarellisar...Här har vi haft fin-fina höstdagar, men nu börjar det bli lite rått och kallt.

Vi har en liten katt i badrummet och i sovrummet (han växlar mellan dessa två ställen). En "Magnus" på typ 9 veckor som någon hade kastat iväg. Grannen hittade honom. Vi åkte till Göteborg och kurerade honom. Han behövde ta bort nästan hela sin svans. Trasig nämligen. I alla fall så skall vi tydligen tända en brasa nu, så att vi kan mysa framför den när matte och Magnus är i sovrummet bland duntäcken och leksaker...Hälsar två som inte får "hjälpa till" att korta svansen ännu mera på den lille patienten, hrm.

2010-09-20 @ 16:59:30
Postat av: Leo

Hej Trixi! Det var ståtliga svampar du hittat (eller om det nu är tomtebobarn?)! Själv har jag inte hittat några svampar i år, inga kattungar heller. Fast vi har ekorrungar här på tomten, så matte vaktar på mig noga. Så att deras svansar inte blir som Magnus´...Hösthälsningar från Leo!

2010-09-21 @ 18:38:48
URL: http://redriff.norfolkterriers.dinstudio.se
Postat av: Trixi

Oj oj oj, tjejer! Inte får ni korta av svansen ytterligare! Och jag måste säga att det är ett hjältedåd att rädda den lilla kissen, jag får nästan moderskänslor... Fy så elaka människor som kastat bort den. Men vilken tur att er granne hittade den och att er matte tog hand om den!

Jag tycker att vi kommer överens om att bara jaga stora katter, eller vad säger ni...?Hej Leo! Är du också på mordiskt humör!? Jag blev så rörd över den skadade kissemissen att jag inte alls kan tänka några jaga-svansar-tankar, åtminstone inte på ett tag...

2010-09-22 @ 09:22:54
Postat av: Gull å Kråka

Trixi, vi VET ju att man inte får jaga småttingar, men hujja vad det är svårt att låta bli!

Idag ska vi åka till katthemmet med Magnus så att han får vara med andra katter i sin egen ålder och räjsa runt bland klösbrädor och låtsasmöss (han har sådant med sig härifrån -en hel kasse har matte plockat ihop). Matte är helt förstörd och därför är vi extra snälla mot henne. I kväll skall vi hjälpa henne massor med att bläddra i deckare när hon är lite deppig för att Magnus har åkt. Han ÄR speciell den lille stumpe-katten men han får det bättre hos någon snäll som inte har 3 vuxna kattpojkar och 2 terrierflickor säger mattes hjärna.

Hjärtat säger annat.I morgon ska vi gå spännande promenad tillsammans med en STORpudel. Vi ska gå över en gammal mosse till Hornborgarsjön. Så, vi ska leta gamla skallar istället för vanliga sorkar i morgon. Vi tar med kameran så att vi kan bevisa om vi hittar ett gammalt medeltidslik......Tjing Pling!

/Bruttorna (ovanligt vänliga idag)

2010-09-22 @ 14:02:35
Postat av: Trixi

Håller tasstummarna för att Magnus ska få ett riktigt bra och gosigt hem! Jag förstår att det kan bli lite stökigt med er alla för den lille. Kattpojkarna skulle säkert reta honom för att han har så kort svans.Så spännande om ni skulle hitta döskallar vid Hornborgarsjön, det skulle väl vara nåt att ta hem till fyndlådan!

Och jag hoppas det är en spännande deckare er matte läser så hon inte tänker så mycket på att Magnus har åkt . Min matte lyssnar på Frostnätter av en islänning som heter Indridason, jag tycker inte den är särskilt spännande men matte vill gärna lyssna på den så fort hon har bara kan.Ha det så kul i morgon och se upp så ni inte fastnar i mossen!

Pling Plong från Trixi

2010-09-22 @ 14:48:24
Postat av: Dixie

Gull och Kråka, ni kan hälsa Magnus med korta svansen att Pelle Svanslös är en söt katt utan svans. Pelle kommer från min mammas hemstad Uppsala för övrigt. Och hälsa er mamma att hon har gett Magnus en god start i livet, och att han säkerligen kommer tänka på henne ibland just därför. :-)Nosgos och svansvift från Dixie!! c",)

2010-09-22 @ 15:21:22
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=noffe
Postat av: Gull å Kråka -igen!

Tydligen gjorde Magnus succé när han kavat äntrade scenen på katthemmet. Klampade runt på sina tassar och kikade, åt och lekte.

När det var dags för matte att åka därifrån (hon fikade lite) så höll Mange på att bjuda upp några andra kattpluttar till lek och det var DOM som var fega... Men vi VET att det strax därpå skulle komma in en LABRADOR i huset...och DÅ var han nog inte så kaxig längre....

Men han tyckte det var ett kuligt ställe. Som en lekplats för katter efter vad vi förstod. Bra.Nu ska vi förbereda oss inför mossgrävningen i morgon.Plong Tjong från oss!

2010-09-22 @ 21:25:56
Postat av: Trixi

Å så roligt att Magnus verkade tycka att det var ett kul ställe han kom till. Nu ska jag tänka bra tankar om hans nästa hem en stund. (Sen ska jag ut och då hoppas jag att grannkatten håller sig inomhus vid mina passager förbi hans hus, Stora katter tänker jag inte ömka.) Vilken tur att det finns Katthem! Och så kul det skulle vara om ni fick rapporter om hur det går för Magnus i framtiden.Lyckans ni som får fara ut till mossen, själv misstänker jag en stillsam dag då matte ser lite hängig ut.

Tjong Klang från Trixi!

2010-09-23 @ 07:25:58
Postat av: Gullan och Kråkan

SKITJOBBIG promenad Trixi!

Vi gick över stubbåker, i djungel, och över en mosse där vi inte fick bada i "det svarta vattnet" (fast man ramlade ner ibland och då blidde det bad ändå).

Sedan var vi vid sjön och då BADADE KRÅKAN -och var helt GRÖN när hon kom upp från vassen. Fanns massa gröna växter (små, små) där...När vi kom hem fick vi kammas och KLIPPAS på insida av ben och på mage för vi var helt täckta med kardborre-borrar som tjyvåkte på oss! Satt somberget! DET var inte roligt. Men sedan fick vi mat och vila -och vila tänker vi göra i flera daaaagar nu!Inga lik funna. Tyvärr.

Klang Pang från oss!Ps. Hälsa din matte massor så kanske hon piggar på sig lagomt till helgpromenad!! Ds.

2010-09-23 @ 20:29:21
Postat av: Trixi

Vilka strapatser ni varit med om! Kul att tänka på efteråt, när det väl är över, eller hur? Fast gröna bad och karborreborrar kan man ju vara utan... Synd att ni inte hittade några benfynd att ta med hem, men vem vet, nästa gång kanske det turas.Själv hoppas jag få rejäla och kuliga promenader i helgen, inte med matte för jag känner på mig att det är en sova-jobbahelg, men husse ser ut att vara i tipptoppform.Matte hälsar också till er alla (+katterna!), hon önskar att ni får trevliga, höstsoliga dagar!Pang Bång/ Trixi

2010-09-24 @ 08:48:05
Postat av: Gullan och Kråkan

Härligt med en husse som har toppat formen i exakt rätt tid!Bång Tjång!!!!

2010-09-24 @ 14:27:37

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits