Ögonundersökningsdag


Idag åkte jag i bilen länge, länge, och när vi äntligen stannade och parkerade fick jag inte springa runt i skogen som fanns där, utan var tvungen att sitta i ett trångt rum med en massa flamsiga, tramsiga hundpojkar. Och inte nog med det! Där var en tant som droppade någon mystisk vätska i mina ögon så fort jag steg över tröskeln, och en farbror som lyste med en stark lampa rakt in i dom (varför var dom så intressanta?). Så småningom kom jag dock loss ur eländet och matte och husse verkade glada. Dom tjatade om att det var ju bra att allt var bra. Vad var det som var bra? På bilden sitter jag och försöker få environgerna att se normala ut.

Kommentarer:
Postat av: Leo

Det där har jag också gjort, Trixi. Det var bra att dina ögon var bra. Det var mina me´. Vi kommer att kunna se och skälla på kurrar och missar från fönstret på långt håll. Och det vill vi ju. Tass från Leo.

Postat av: Gullan och Kråkan

Åh. Har du träffat det lilla "rymdskeppet" som man tror skall landa på hornhinnan så nära som det kommer!?

Vi ser också bra. Och det är bra att se bra prexis som Leo framfört.

-Environger Trixi! Vilka lattjo ord du kan.

Det skall vi använda mycket nu. Säkert ingen som fattar vad vi menar då. Allt skall vi ge "environgerna" som förklaring till!!!

Environger alltså! Gú vilket bra ord!Nu skall vi gå och se på sovrumsenvirongen och kontrollera att alla kuddar och täcken ligger på plats...Tass och en massa ögongrattis från oss!

/Flickorna i Götenes environg

2009-11-29 @ 00:37:00
Postat av: Mamma

Godmorgon min dotter!

Jag har ju också gjort det där och tack och lov har matte gjort samma (fast inte hos en veterinär hi hi hi) så hon vet hur känslig man blir mot ljus efteråt. Antar att du låg mörkt när du kom hem!

Skönt att du kan se - håller med flickorna från Götene - environger - det har du lärt dig själv! Se nu till att du har koll på Ersbodaenvirongerna! Himmel har svårt att stava!!!

Vi SYNS!

Kramar

Mamma

2009-11-29 @ 07:17:30
URL: http://www.lobeiroskennel.com
Postat av: Trixi

Tack Leo för förklaringen! Då är det ju bra att jag gjorde den där undersökningen för fönstertittning är ett stort fritidsintresse hos mig, alltid bra att veta att det man ser är sant och inte något spöke. Slängde just ett getöga ut mot gården och såg att någon ställt en bil där det inte får stå några bilar, morrade lite men föraren hörde inte mig.Hej Flickor! (Här gjorde jag en superkort paus i skrivandet och sprang ut för nr 1, har sovit aningen länge idag...) Så ni har också gjort undersökningen! Det här var första gången för mig och jag tänkte inte på att det är så vanligt, att alla verkar ha gjort det. Jag kände mig lite nervig när jag stod där på bordet men jag tröck mig mot husses mage och då gick det bra. Och det där när farbrorn lyste med lamporna gick ju snabbt. Brukar ni gå och lägga er före tvåbeningarna på kvällen? Min kompis Bosse brukar krypa till kojs redan vid halv nio och när han är här hos mig så brukar alla undra var han tog vägen. Men efter en stund kommer vi på att han säkert gått upp och lagt sig. Ska strax sätta mig fönstret igen och kolla att gårdsenvirongerna hålls bilfria!Godmorgon Mamma! Jag la mig att sova när vi kommit hem, min egenvalda favorithörna ligger i mörker nästan jämt så det var inga problem. Och jag hoppas ni har lika klart väder hos er som vi har här hos oss, det ska bli skönt med en riktig långpromenad idag, det har varit lite dåligt med det i slaskandet som har pågått i veckor. Säg voff från mig till alla i din flock!

2009-11-29 @ 10:50:59
Postat av: Nisse, Zmugge & Assar

Vi är jätteglada över att du ser bra, trodde inget annat. Men vilka fina ord du använder, vi fattade ingenting :(Roligt att vi äntligen träffades, det var så länge sen sist. Assar har bara pratat om dig sen vi sågs. Han tyckte du var en riktig goding :)Nosgos från griffonkillarna

2009-11-29 @ 19:07:35
URL: http://www.123minsida.se/Griffonkillarna
Postat av: Gull å Kråka

Idag du Trixi har vi använt "ditt ord" på två sätt.

1. Sade till den sura "fru myyynsterländer" att hon skulle gå och rätta till sina environger innan hon kom och sade något till oss! -Hon blev störtpaff och vi behövde inte prata mer med henne på en hel promenad. Du kan tänka vad hon funderade!!!!

2. Gav komplimanger till ett gäng hönor och deras tupp och fick dom näääääästan att öppna sin hönsgårdsdörr för att vi sade att dom hade "så vackra environger". Då blev dom alldeles förtjuuusta och trodde att vi tyckte att dom var såååå fina i sina fjädrar... Men dom fick inte upp dörren så då gick vi därifrån! Men dom var lattjo alltså!Så, vi kämpar på med environger åt alla håll och kanter. Och ja. Ibland, ibland går vi och lägger oss före matte. Om hon är riktigt trög och inte kan sova utan istället sitter framför datorn, städar i skåpet under diskbänken eller så mittinatten. Då går vi och lägger oss!Tjing!

/Flickorna

2009-11-30 @ 00:06:51
Postat av: Trixi

Hej Killar! Vilken tur vi har, nu ser vi lika bra allihop och det är väl därför vi känner igen varandra på långt avstånd. Och så gulligt av Assar att prata om mig. Jag tycker jvisserligen att han är i yngsta laget än så länge men han växer ju till sig...Hej Flickor! Tänk så bra att ni plattade till myynsterländerfrun, hahaha, hon går nog och funderar än och det kan hon gott göra. Och det där med hönsen och environgernna, vilket bra knep! Jag ska också testa det när jag går förbi ett hönsställe (kan ev. dröja till nästa sommar). Det är inte så gott om höns med fjädrar i mina environger även om det finns gott om andra sorters höns,fniss fniss.

2009-11-30 @ 08:45:58
Postat av: Dixie

Hej Trixi!! Så bra att du ser bra. Annars hade du kanske fått glasögon? Och min mamma är imponerad av ditt användande av ord. Environgerna ska man svänga sig med i alla sammanhang säger hon. Så klart håller jag med om det!!Tass och nosgos till språkvetaren Trixi från Dixie!!

2009-12-04 @ 14:40:41
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=noffe
Postat av: Isak,Konrad og Frida

Hei Trixi!

Nå er det lenge siden vi besøkte siden din.

Har sett på mange flotte bilder av deg.Ei flott dame er du,mener Konrad.

Her i nabolandet har vi det bra.Har fått noe snø som vi koser oss med.

Ønsker deg og dine en riktig GOD JUL.

Juleklem fra Konrad,Isak og Frida

2009-12-11 @ 09:31:31
URL: http://www.123hjemmeside.dk/kolstad
Postat av: Isak,Konrad og Frida

Hei Trixi!

Lenge siden vi besøkte deg!

Har sett på mange flotte bilder.

Konrad er litt betatt og mener du er ei flott jente.

Her i nabolandet har vi det bare bra.Har nå fått litt snø som vi koser oss med.

Ønsker deg og dine en riktig GOD JUL.

Juleklem fra Konrad,Isak og Frida

2009-12-11 @ 09:37:58
URL: http://www.123hjemmeside.dk/kolstad
Postat av: Anonym

Hej Dixie! Du, det hade blivit besvärligt om jag hade behövt få glasögon, kanske såna med jättetjocka glas, då skulle jag ju skrämma iväg alla grabbar och det skulle inte vara kul.Hej Isak, Konrad och Frida! Konrad är rätt så gullig han också... och vilken skojig film han har gjort om sig själv. Jag önskar er alla också en God Jul och skickar många juleklemmer, en till er var men flera till Konrad.

2009-12-12 @ 23:50:10

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits