Bad- och båtdagar


Det finns många fina och användbara saker som flyter omkring i vattnet här i Badarland. Jag har fått ihop en riktigt bra samling av tuggvänligt trä.


Men livet består inte bara av fyndletande och nöjen, jag har också bestämt mig för att ägna ett par dagliga timmar åt studier och då åker jag ut med båten.


Mitt forskningsprojekt den här sommaren är vattnets rörelser i förhållande till årtagens vinkel.

Kommentarer:
Postat av: Nisse och Zmugge

Vilka fynd du hittar! Hoppas att du tar hem din träsamling så att vi får se den.

Vi måste säga att vi är impade av dig, studera på sommaren. Oh! vilket bra ämne som du valt, mycket intressant :))

Kom du fram till något, eller håller du på att forska än?



Nosgos från griffonkillarna

Postat av: Trixi

Hej killarna! Jodå, jag planerar att ta hem samlingen. Men jag har lite farhågor gällande husses inställning till att transportera träet i bilen... nå, i värsta fall får jag komma på något sätt, kanske gömma det under sätena eller nåt sånt, kanske ha det i en väska och bara slänga in den i bagaget, en väska mer eller mindre tänker han nog inte på. Och forskningen fortsätter, det tar säkert tid, först samla fakta, sen analysera och sen sammanställa osv osv, för att inte tala om renskrivningen (jag tror jag hyr någon som kan göra det?).

2008-06-28 @ 12:54:05
Postat av: Bosse

Nu är du väl ändå i paradiset. Får du bada så mycket du vill? Vi har äntligen fått sol men det finns inte på planeten att jag frivilligt skulle doppa min kropp i vatten, varmt eller inte. Jag ligger och jäser i solen och matte är så dålig på att hitta på promenadäventyr men i kväll ska vi åka raggarbil runt stan för det är en sådan dag idag. Kram//Bosse

2008-06-28 @ 14:15:56
Postat av: Trixi

Hej Bosse! Jag får bada nästan hur mycket jag vill och det hade varit kul om du varit med, du hade kunnat ligga på bryggan och sova utan att det kommit vatten på din kropp. Glöm inte bort att jag vill följa med i ragglarbilen någongång innan det blir vinter!

2008-06-28 @ 14:37:52
Postat av: Gullan

Huj, vilket ambitiöst projektarbete du har tagit dig an Trixi! Vi har hört att just det med årtagen vs rörelser på vattnet är bland det svåraste man kan analysera. Du lär vara trött när du har sammanställt allt så vi tror att det är en mycket god idé det där med att leja bort renskrivningen!

Lycka till!



Tass från oss

/Gullan



Ps. Kråkan badade ju inte så himla bra, men utbildningen fortsätter. Hon har nu fått sig en flytväst som hon kan ha den första terminen.. Ds.

2008-06-28 @ 18:04:16
URL: http://www.trolltass.se
Postat av: Trixi

Tjenixen Gullan! Jo, jag hörde också det där om svårigheterna med att analysera årtag och rörelser och kände att här hade jag verkligen något att bita i. Matte brukar säga att jag har ett kraftigt bett för att vara så liten så då tyckte jag att det kunde ju passa mig att ta något som kräver ordentliga tag. Bra att du inte tycker jag är en latmasknorfolk när jag vill leja bort renskrivningen! Skönt med kompisar som inser det svåra i sakerna. Och vilken tur att Kråkan fått sig en flytväst! Med lite tur så kanske hon lär sig bada redan nu och slipper skriva in sig fler terminer på badskolan.

2008-06-28 @ 19:07:34
Postat av: Roger & Sara

Hej Trixi,



själva har vi precis fått en valp hem som verkar ha gått i samma upptågsskola som du. Hon hittar på de mest tokiga sakerna. Kolla stora världen "utanför" staketet, grävt i gräsmattan...

2008-06-28 @ 23:22:08
URL: http://www.acranium.com/blogthedog/
Postat av: Trixi

Hej Roger och Sara! Så gullig hon är där hon ligger i bilen. Ni har en rolig tid framför er, jag minns när jag själv var valp att allt var så nytt och kul hela tiden. Och skönt för Lilla Valpen att ha Elsa som reservmamma nu när hon just flyttat hemifrån.

2008-06-28 @ 23:53:45
Postat av: Coffee

Å, så härligt du verkar ha det! Jag har minsann också fått bada, men ett sånt där tråkigt bad i duschrummet med SHAMPOO! :-(

Matte har pratat om det ett tag, och så satte hon igång preciss just när jag äntligen hittat nåt rikitgt härligt att rulla mig i! :-(

Men hon blev lika blöt själv, så det så! ;-)

Hoppas du får ta med mycket av träbitarna hem. Sånt är min matte snäll med! Om hon bara lät mig bada ute...

Min pappa älskar att bli badad inomhus han, men det har jag inte ärvt!

2008-06-29 @ 01:26:20
Postat av: Trixi

Hej Coffee! Du måste tjata på din matte om att få bada ute, tjat brukar hjälpa om vänliga frågor inte fungerar. Att bada i shampo är inte alls kul! Då kan man ju inte simma efter pinnar! Och vilken kul pappa du har som gillar innebad. Förresten, har du sett min matte? Jag kom att tänka på henne när vi nämner din matte ... jag vet inte vart hon tagit vägen för hon är inte här i Badarland. Ifall hon skulle dyka upp kan du väl säga åt henne att komma till mig.

2008-06-29 @ 09:03:01
Postat av: Coffee

Nej, Trixi, jag har inte sett din matte, men vet du vad? Min husse är också borta! Han har varit borta i flera dar! Varenda kväll när jag tittar på dörren och väntar så säger matte "Nej, husse kommer inte i kväll heller!" Tänk om det finns nån hemsk jätte som äter opp hussar och mattar? (Fast då borde väl matte verka orolig?)

Det här är mystiskt! Gav hon dig godis innan hon försvann? Jag kan räkna ut hur länge min matte tänker vara borta, för ska hon vara borta länge får jag mer och bättre tuggben och sånt. Ska hon bara upp till tvättstugen får jag bara en sån där mald pinne, du vet.

Kan dom ha rymt ihop?

2008-06-29 @ 14:32:56
Postat av: Trixi

Nej, jag fick inget godis, hon hade en massa väskor med sig och steg in i en sån där stor bil, buss tror jag det heter, för flera dagar sen. Men jag tyckte jag hörde hennes röst en gång när husse hade sin datortid (vi turas om, han och jag) men det lät så konstigt så jag är inte säker på om det var hon. Jag hoppas verkligen att hon inte har rymt med din husse för då blir det så ensamt för mig när jag kommer tillbaka hem!



2008-06-29 @ 15:07:43
Postat av: Coffee

Nu har min husse kommit hem, och han hade inte med sig din matte, så hon måste vara nånannan stans. Förresten hade hon väl inte rymt utan dig!

Hon är nog på kurs, det var min husse. Hon kanske ska lära sig gå fot och sånt. Hon kommer nog snart, ska du se!

2008-06-30 @ 10:31:53
Postat av: Trixi

Ja! Nu minns jag, det var kurs hon skulle på! Då är hon säkert hemma när jag kommer hem. Vilken lättnad att hon inte rymt!

2008-07-01 @ 13:36:31
Postat av: hector

voff trixi vilken tur att du fåår bada nu,det är helt underbart jag har badat nästan hela dagen det är toppen att bo runt sjön....kramar hector med matte åsa

2008-07-03 @ 19:32:05
URL: http://www.hector007.se
Postat av: Trixi

Voff voff Hector! Hoppas du hinner bada massor fortsättningsvis också även om du har ridlägret att ta hand om.

2008-07-03 @ 20:50:47

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits